Lowe92
Basic
Plastfolie funkar bra (och hade jag haft plats hemma hade jag nog med köpt mig ett plastkar)Körde det nu med men störde mig lite på att det inte gick att använda locket på något bra sätt.
Viktigt med SCI-FI
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notera: This feature may not be available in some browsers.
Välkommen till ett uppdaterat Klocksnack.se
Efter ett digert arbete är nu den största uppdateringen av Klocksnack.se någonsin klar att se dagens ljus.
Forumet kommer nu bli ännu snabbare, mer lättanvänt och framför allt fyllt med nya funktioner.
Vi har skapat en tråd på diskussionsdelen för feedback och tekniska frågeställningar.
Tack för att ni är med och skapar Skandinaviens bästa klockforum!
/Hook & Leben
Plastfolie funkar bra (och hade jag haft plats hemma hade jag nog med köpt mig ett plastkar)Körde det nu med men störde mig lite på att det inte gick att använda locket på något bra sätt.
Viktigt med SCI-FI
På tal om lådor, vill man ha en billig lösning som enkelt går att anpassa för sous vide, så kan man ta billiga förvaringslådor i plast. Jag har en som kostade 20kr på Dollar Store som lätt kunde klippas till (med fult resultat) för att få plats med cirkulatorn. Jag har inte märkt av någon deformering trots att den har använts ganska många gånger nu.
...
Men jag har tänkt att det är nog inte ett så bra alternativ om man ser till till hur mycket värme man i brist på annat ord kanon beskriva det ”läcker” ut bland annat åt sidorna genom plasten. Eller är det bara någonting jag fått för mig?
...
Jag funderar på om inte en kylbox i hårdplast borde funka bra. Köra en hålsåg genom locket bara så borde det bli både stabilt och energieffektivt... nån som provat?Jag har gjort något liknande, och det funkar som du säger bra. Men jag har tänkt att det är nog inte ett så bra alternativ om man ser till till hur mycket värme man i brist på annat ord kanon beskriva det ”läcker” ut bland annat åt sidorna genom plasten. Eller är det bara någonting jag fått för mig?
Jag försöker därför så ofta som möjligt använda mig av en stor kastrull som jag tänkter klarar av att behålla värmen på vattnet på ett mer effektiv sätt.
Har sett det online och då påstår folk åtminstone att det är det bästa ur energisynpunkt vilket låter väldigt rimligt imo. Går det köpa till ett extralock kan du ju även ha den som vanlig kylbox när det behövs.Jag funderar på om inte en kylbox i hårdplast borde funka bra. Köra en hålsåg genom locket bara så borde det bli både stabilt och energieffektivt... nån som provat?
Jag funderar på om inte en kylbox i hårdplast borde funka bra. Köra en hålsåg genom locket bara så borde det bli både stabilt och energieffektivt... nån som provat?
Kör 63g och 1hVad kör folk för temp och tid på kycklingfile?
Då är vi två. Kunde dock inte hålla mig, testar redan ikväll.Tiil helgen blir det första försöket.
Finns massor! Fisk och grönt funkar fint. Kolla exempelvis https://recipes.anovaculinary.com/Finns det något kul vegetariskt/fisk att souvidda? Behöver övertala min fru att vi behöver en sån dära.
Tempen kan vara samma men tiden kortare på mindre bitar. Personligen hade jag nog inte haft så hög temp som nästan 60g utan mer runt 55g och 1h på en bit.Skall man köra samma tid & temp trots mindre detaljer än rek? Entrecote tex, rek 1h & 59,7c för medium baserat på 450gr+. Kör en bit på 200gr nu.
Geni!Finns massor! Fisk och grönt funkar fint. Kolla exempelvis https://recipes.anovaculinary.com/
Edit: PS, givetvis ger du en till henne i present.
Låter varmt med den kanske ska vara mer åt det genomstekta hållet?Skall man köra samma tid & temp trots mindre detaljer än rek? Entrecote tex, rek 1h & 59,7c för medium baserat på 450gr+. Kör en bit på 200gr nu.
Tempen kan vara samma men tiden kortare på mindre bitar. Personligen hade jag nog inte haft så hög temp som nästan 60g utan mer runt 55g och 1h på en bit.
Tack, kom fram till samma efter lite googlande. Gick efter appens rekommendationer, lite högt ja så har sänkt både tid & temp. Intressant!Låter varmt med den kanske ska vara mer åt det genomstekta hållet?
Kortare än en timme låter kort.Tack, kom fram till samma efter lite googlande. Gick efter appens rekommendationer, lite högt ja så har sänkt både tid & temp. Intressant!
Cool. Provar mig fram.Kortare än en timme låter kort.
Se tidigare i tråden för lite ref bilder på temp.
När vi ändå är inne på storlekar, entrecote i bit. Säg 800gr, samma temp & tid? Medium-rare ish.Kortare än en timme låter kort.
Se tidigare i tråden för lite ref bilder på temp.
Se sid 7 för bilder. I vart fall ett par timmar.När vi ändå är inne på storlekar, entrecote i bit. Säg 800gr, samma temp & tid? Medium-rare ish.
Finare kött vinner inget på Sous vide imo. Handlar mer om enkelheten att tillaga det då. Men steka/grilla en köttbit är ju ngt som vi som läser denna tråd klarar utan problemFinns det nån poäng att souse vide en bra hängmörad bit tex en filé ryggbiff, entrecote? Blir ju så satans bra när jag steker så tvek om skillnaden i ett bad är värt det?
En bra bit blir bra även utan bad. Fördelen med att bada den är att det inte går att misslyckas, fördel om man exempelvis har gäster eller är lite svajig vid stekbordet.Finns det nån poäng att souse vide en bra hängmörad bit tex en filé ryggbiff, entrecote? Blir ju så satans bra när jag steker så tvek om skillnaden i ett bad är värt det?
Håller med 2-3h borde bli bra.Se sid 7 för bilder. I vart fall ett par timmar.