Laddar...

Stora tråden om mikromärken och andra "affordables"

Diskussion i 'Diskussion' startad av Birchgrove, 8 september 2016.

 1. Stup

  Stup Titan

  Inlägg:
  187
  Den är väl ok jag vet inte riktigt vad jag ska jämföra med. Har en seiko 6309 också och den är betydligt trögare och går att vrida åt båda hållen.

  / P
   
  Andy McB gillar detta.
 2. Birchgrove
  Trådstartare

  Birchgrove Silver

  Inlägg:
  2.281
  Från:
  Norrköping
  Jag har typ 40-50 naton, men är egentligen inget fan av dom. Har jag helt enkelt provat fel klocka? Den enda jag egentligen bara gillat på Nato är en Steinhart OVM.
  Så, vilken är den bästa klockan för ett Nato?
   
  thewordfox gillar detta.
 3. FreakyLeo

  FreakyLeo Platina

  Inlägg:
  5.042
  Från:
  Göteborg / Trelleborg
  Hamilton Khaki Field Mechanical med sina lååååånga luggar och slimmade profil ;)
  EA2BDA8A-EE54-43BC-8419-46FACA097851.
   
  thewordfox, Chuck, MaBr och 2 andra gillar detta.
 4. Nilas

  Nilas Guld

  Inlägg:
  3.981
  Från:
  Norra Skåne
  Är själv inte heller förtjust i nato men på Precista Prs-18 satt det mycket bra, även om ett äkta MN-strap nog var närmast idealiskt. PSX_20190514_194927.
   
  umeåac, Chuck, BoZ80 och 6 andra gillar detta.
 5. HSK

  HSK Silver

  Inlägg:
  1.868
  Verkligen! Det kanske är lite tråkigt med dykare men vridring är en deal-breaker för min del vad gäller en vardagsklocka. Visst har man oftast mobilen nära till hands men det är smidigt att bara vrida in tiden för att ta tid på pastan, som ett minnesmärke för en viss tidpunkt m.m.

  Vill man ha en lite lyxigare variant finns alltid turn-o-graph ;)

  serveimage(4).
   
  hammermountain och Chuck gillar detta.
 6. Tack för återkoppling :)
   
 7. Nicke75

  Nicke75 Guld

  Inlägg:
  3.330
  Funderar på lägga upp denna på säljes,någon här sugen? @Nilas kanske :p
  AF4A01FA-72F6-491E-A092-E59B063E1E7D.
   
  Lindellc, Andy McB, Chuck och 10 andra gillar detta.
 8. Birchgrove
  Trådstartare

  Birchgrove Silver

  Inlägg:
  2.281
  Från:
  Norrköping
  Den som klipper den får en grym klocka iaf :)
   
  Andy McB, LennyK och Nicke75 gillar detta.
 9. Nicke75

  Nicke75 Guld

  Inlägg:
  3.330
  Verkligen :):):)
   
  LennyK gillar detta.
 10. Nilas

  Nilas Guld

  Inlägg:
  3.981
  Från:
  Norra Skåne
  Hade det varit för 14 dagar sen så hade jag klippt den direkt. Väntar på något litet till sen är det nog köpstopp för tillfället.
   
  Nicke75 och LennyK gillar detta.
 11. Jesper Fredson

  Jesper Fredson Brons

  Inlägg:
  1.331
  Från:
  Ystad bor i Oslo
  Ser att det är ett par stycken här som är sugna på Monta men tycker att prisen är allt för hög för att man kan få märken som Longines och Oris som har mer heritage. Det är väl ungefär det enda du får som är bättre än Monta.
  Den nya Hydroconquest med keramisk bezel kostar väl ca detsamma som Oceanking. Den är så långt efter i kvalitetskänsla att det är tragiskt att man är villig att betala så mycket för den. Oceanking är 5-6 hack högre i kvalitet än den. Samma sak med Oris, jämför du den med 65 så känns den mer än dubbelt så dyr.
  Samtidigt kan jag förstå att man är skeptisk men du får verkligen en klocka som är värd det du betalar fin presentation också om man gillar det. Köper man dom begagnade så får du inget i samma prisklass. Här är ett par bilder på min Oceanking och Triumph.

  08D5D735-6940-48E6-8FED-2BBD381D019C. F9FC29C3-47F0-4A4B-904B-F331DDA4D09F. C8CAEB72-702C-446B-AD80-DBC734C9D79E. 3812EE07-5A90-4A36-820D-8C31779E3A47. EFBBCC34-C3ED-4FB2-8B45-1BBCFA782152.
   
  timevoid, umeåac, RikNik och 16 andra gillar detta.
 12. TobiasD

  TobiasD Diamant Friends Of KS

  Inlägg:
  6.645
  Well, det är lite det som är poängen. Märke utan historia = lägre pris men hög kvalité, eller det är så det ska vara iallafall.
  Företag med historia och mer status kan ta ut ett högre pris och det är förståeligt det också. Men all ära till Monta som gör PRECIS det ett mikromärke ska göra :)
   
  Watchie och HSK gillar detta.
 13. Jesper Fredson

  Jesper Fredson Brons

  Inlägg:
  1.331
  Från:
  Ystad bor i Oslo

  Jag håller med dig helt. Jag hade inte betalt fullpris för mina Monta för ska du sälja dom igen så förlorar du en god del:) Jag säger inte heller att Longines eller Oris är dåliga klockor. Har haft många av dessa två, men Monta är fler hack högre i kvalitet.
   
 14. HSK

  HSK Silver

  Inlägg:
  1.868
  Jag tror nog att det mest handlar om att man vet vad man får och har större förtroende för ett etablerat varumärke som (med största sannolikhet) löser eventuella problem snabbt och smidigt direkt hos AD än att det skulle röra sig om något slags arv. Jag har full förståelse för att man inte vill lägga 20 papp (?) på en klocka från ett nystartat varumärke som man aldrig har hört talas om och som verkar kräva att man själv skickar klockan till USA vid eventuella problem.
   
 15. Jesper Fredson

  Jesper Fredson Brons

  Inlägg:
  1.331
  Från:
  Ystad bor i Oslo

  Jag vet att den ena jag har har varit inne på garanti för det var något fel på datumet. Dom betalde frakt och tull till och från USA och bytade datumhjulet på garanti. Allt tog mindre än 2 veckor så kan inte klaga på det:) Båda två går går innom +-2 sekunder per dygn om man gillar sånt:)
   
  HSK och M26 gillar detta.
 16. Jesper Fredson

  Jesper Fredson Brons

  Inlägg:
  1.331
  Från:
  Ystad bor i Oslo
  Dom skickar också gärna delar till dig gratis och skickar dig pengar för arbetet om man vill att en lokal urmakare ska fixa problemet. Dom flesta urmakare kan skruva på ett SW300
   
  HSK och M26 gillar detta.
 17. Hjelm

  Hjelm Silver

  Inlägg:
  1.567
  Från:
  Göteborg
  Tack för bilderna. Dom är riktigt fina :)
   
 18. Jesper Fredson

  Jesper Fredson Brons

  Inlägg:
  1.331
  Från:
  Ystad bor i Oslo
  Ja, det är dom, är lite sugen på en Atlas=)
   
 19. Hjelm

  Hjelm Silver

  Inlägg:
  1.567
  Från:
  Göteborg
  Den är ruskigt fin. Typ snyggaste gmtn som släppts i vår :)
   
 20. Chuck

  Chuck Diamant Premium

  Inlägg:
  9.915
  Från:
  Wiz made
  06F89648-5C13-4868-A6B8-C91D40EE7930.

  Myser med Mark :)
   
  umeåac, timevoid, RikNik och 12 andra gillar detta.
 21. Nilas

  Nilas Guld

  Inlägg:
  3.981
  Från:
  Norra Skåne
  Ja och klockan får också vara med på ett hörn :D.
   
  -JL-, OnePhat, MaBr och 1 annan gillar detta.
 22. FreakyLeo

  FreakyLeo Platina

  Inlägg:
  5.042
  Från:
  Göteborg / Trelleborg
  Tack för fina bilder :)

  Håller delvis med dig. Jag gillar Monta starkt men jag skulle nog inte heller våga köpa dem till listpris. Även om många större tillverkare också använder sig av Selitta och ETA känns det lite mycket för en stålklocka med standardverk av en relativt ny och okänd tillverkare utan återförsäljarnätverk.

  Den stora anledningen till att jag personligen dras till mikroklockor är att man dels oftast får mer bang for the buck och dessutom en klocka som inte sitter på varannan handled, men när man kommer upp mot 20k är det i mitt tycke lite tveksamt om det fortfarande kan ses som prisvärt även om den slår större tillverkares klockor på fingrarna i samma prisklass. Själv höll jag nästan på att bajsa på mig när jag tryckte på köp och betalade 7k för en mikro för en månad sedan och där drar jag nog min yttersta gräns än så länge. För dem pengarna fick jag en limiterad 30atm dykare med inhouse verk och väga det mot 20k så känns det spontant lite väl saftigt för vad man får.

  Men med det sagt kan en beggad Monta för halva list locka ganska mycket om det dyker upp någon så småningom :D
   
  HSK och M26 gillar detta.
 23. Jesper Fredson

  Jesper Fredson Brons

  Inlägg:
  1.331
  Från:
  Ystad bor i Oslo
  Är enig med dig:) Han jag köpte den av hade betalat 23.000 ink MVA med gummi, jag betalade ca 11.000 NOK ett par månader senare, så hade jag köpt den ny hade jag gråtit:)Dom går ganska snabbt för 1400 Usd på watchuseek.
   
  FreakyLeo gillar detta.
 24. FreakyLeo

  FreakyLeo Platina

  Inlägg:
  5.042
  Från:
  Göteborg / Trelleborg
  Fortfarande vääääldigt dyrt, men betydligt mindre riskfyllt och för en så fin klocka helt klart försvarbart :) Plockade du båda beggade?
   
 25. HSK

  HSK Silver

  Inlägg:
  1.868
  Kul att höra att de är så smidiga vid garantiärenden men det förändrar inte det faktum att man betalar 20' för en produkt från ett helt nystartat varumärke (som erbjuder en garanti längre än den tid de existerat som företag vilket kanske inte känns jättebetryggande) och som man egentligen inte vet något om, inte har möjlighet att testa irl samt att man får ligga ute med (och riskerar att permanent förlora) 6' i diverse avgifter om man vill använda sig av returrätten.

  Jag har aldrig klämt och känt på någon Monta och kan inte kommentera kvaliteten men kan som sagt förstå varför folk väljer andra märken framför dem. Att företaget drivs av personen bakom Everest borgar för kvalitet men samtidigt skriver bl.a. Fratello att man måste se och känna på klockorna för att verkligen kunna uppskatta hantverket och då kommer vi tillbaka till huruvida man är villig att ta den risken. Bara en sån sak som att ha en europeisk återförsäljare skulle nog kunna öka intresset en hel del men det är förståeligt att de inte har det då varumärket verkar ha skapats/första klockan lanserades 2017 och inte har hunnit etablera sig än. Dags för en passaround kanske? ;)

  Jag betvivlar inte att det är fantastiska klockor som håller en oerhört hög kvalitet (vilket alla verkar vara överens om) och det är inte meningen att låta negativ eller på något sätt klanka ner på varken dig eller Monta men det är inte jätteförvånande att folk väljer dessa varumärken framför Monta. Jag förstår inte heller riktigt vad du menar när du säger att du aldrig skulle betala fullpris för dessa klockor samtidigt som du säger att man verkligen får en klocka värd sitt pris. Är de i själva verket inte värda sitt pris menar du eller anser du bara att 20' är för mycket pengar oavsett klocka? Det är lite märkligt att säga att de är "5-6 hack högre i kvalitet" och att den känns som en klocka i 40k-klassen samtidigt som man inte är beredd att betala mer än de 8-9' de verkar gå för begagnade. Inget illa menat, bara en undran. :)
   
  Watchie, FreakyLeo och Aurum gillar detta.
 26. HSK

  HSK Silver

  Inlägg:
  1.868
  Vem är förresten den lyckliga (blivande) ägaren till Squale Tropicen som låg ute på K&S? :cool:
  https://klocksnack.se/threads/squale-tropic-gmt-superskick.112651/

  Jag var riktigt sugen själv då jag länge varit inne och kikat på den hos Gnomon men kände att det var lite onödigt när jag precis fått hem en nyinköpt GMT.
   
  Eternalis, LennyK, Nicke75 och 1 annan gillar detta.
 27. Jesper Fredson

  Jesper Fredson Brons

  Inlägg:
  1.331
  Från:
  Ystad bor i Oslo
  Kan förstå att det verkar lite konstigt att jag säger att jag inte vill betala mer än det jag har gjort. Det är för att jag köper och säljer hela tiden och jag vet att man förlorar 50% om man köper nytt. Det är sura pengar att förlora om man har den 2-3 månader, jag gillar att pröva nytt hela tiden:) Men samtidigt menar jag att den är värd det den kostar om man ska behålla klockan för alltid, är iof inte så många som gör det här:) Står fast vid att den är flera hack över Longines och Oris:)
   
  HSK gillar detta.
 28. Jesper Fredson

  Jesper Fredson Brons

  Inlägg:
  1.331
  Från:
  Ystad bor i Oslo
  Ja, båda begagnade, betalde för mycket för Triumph typ 9.500 NOK men den var nästan ny. Den kommer jag nog inte sälja på en stund.
   
  FreakyLeo gillar detta.
 29. HSK

  HSK Silver

  Inlägg:
  1.868
  Spännande! Vad är det du har beställt?
  Snart ute på K&S då med andra ord? :D
   
  FreakyLeo gillar detta.
 30. Jesper Fredson

  Jesper Fredson Brons

  Inlägg:
  1.331
  Från:
  Ystad bor i Oslo
  Kanske Oceanking men inte Triumph:) Är inte så väldigt glad i dykare:)
   
  FreakyLeo gillar detta.
Mollstedt