Snart 3 veckor avklarat med Carnivote-dieten. Det har fungerat bra, kör den i kombination med periodisk fasta som jag kört sedan flera år.
Positiva är att jag slutat krascha helt under dagen, speciellt efter lunch när kroppen fått sin mat & hjärnan går in i standby. Jag behöver inte längre ta en powernap efter lunchen. Man får ett lite annorlunda tryck på gymmet, inte samma carbs-tryck men jag är ok med det. Styrkan har ändå varit hyfsad, börjar komma upp i vikter jag lekte med för något år sedan. Drog en 160kg x10 & 180kg x5 häromdagen i marklyft tex. Trappat ned på cardion men kommer börja med det successivt.
Om mig - 178 cm, 78 kg. Under 10% BF. Vikten har legat still, var rädd för att gå ned något kg i början men har stadigt legat runt 2,5 - 3k kcal/dag. Protein oftast över 250gr/dag, kolhydrater 0 gr/dag, resten fett.
Hur känns det? Överlag mycket bra, jag är ganska extrem och gillar utforska nya dieter, träningsmetoder etc. Psyke och kropp har varit på topp, likaså energin.
Jag har snittat runt 4-500gr kött per måltid. En vanlig vardag kan se ut så här;
Lunch kl 13 - 500 gr kalkon/nötfärs 12% från bonden/slaktaren, blandar i ett ägg vid tillagning.
Middag kl 19 - 500 gr lax/entrecote/nötfärs/ägg/animaliskt. Mycket smör, slänger in bearnise också för att få upp kcal.
Helgerna är lite svårare med tanke på att jag ätit & druckit lite mer då, men det har gått bra. Burgarställen löser oftast det genom att ha ett salladsblad istället för bröd. Men det har slinkit ned 3 BmB-burgare under en helg. Snacktips istället för lördagsgodis - tryffelsalami, ölkorv & beef jerky. Riktigt bra.
Positivit - enkelt, energin stadig under hela dagen, kött är gott, går snabbt att handla & tillaga,
inget sötsug alls, inget småätande
, mindre aptit, klarare psyke, bra sömn, hud & hår mår topp,
Positiva påståenden - Bättre hälsa, lägre inflammationsrisk, högre testo, mindre magsmältningsproblem, klarare psyke, enklare diet.
Negativt - inte mycket att välja på, enformigt ibland, svårt med ev sambo/familj/bortbjuden på middag, fryser som fan,
Negativa påståenden - dåliga blodvärden, risk för cancer (jaja).
Det kommer vara lite svårt att återgå till att äta "normalt", kommer fortsatt äta mycket kött & grönt. Jag ser ingen anledning till massa onödiga kolhydrater när vi klarar oss utan, sjukt trött på dessa människor som påstår att man bara måste äta sin frukost, x antal gram kolhydrater osv. Hittepå! Kroppen vänjer sig väldigt snabbt och om man tex äter kl 10:30 varje dag så ställer kroppen in sig på det, justera och experimentera!
Jag kommer from nästa vecka slänga in gröna grönsaker så som: grönkål, sparris, broccoli, spenat, avokado, blomkål etc. Det ska bli kul med lite grönt.
Blodvärden etc ska också kollas upp, det är jag riktigt nyfiken över.
Funderingar eller annat? Shoot.
Inspiration, läsning etc.
https://ryanmunsey.com/carnivore-diet/
https://zerocarbzen.com/vitamin-c/