• Välkommen till ett uppdaterat Klocksnack.se

    Efter ett digert arbete är nu den största uppdateringen av Klocksnack.se någonsin klar att se dagens ljus.
    Forumet kommer nu bli ännu snabbare, mer lättanvänt och framför allt fyllt med nya funktioner.

    Vi har skapat en tråd på diskussionsdelen för feedback och tekniska frågeställningar.

    Tack för att ni är med och skapar Skandinaviens bästa klockforum!

    /Hook & Leben

Styrketräning / Gymtråden. HARDCORE

spammerstakeahike

Patek
2-Faktor
Ska inte vara några problem om man köper proteinpulver av hög kvalite som man vet vart själva råvaran kommer ifrån.
Du menar att mjölkprotein överlag innehåller en skadlig dos av tungmetaller?

Det beror ju på batchen. På vilka marker kossorna har betat, alt vilken typ av foder de har fått osv.
Det finns säkert hundratals olika märken men jag tror inte det spelar någon roll om du äter svenskt eller inte.
Svensk jord är ju inte befriad från tungmetaller som finns där naturligt.
 

Belfort

Omega
Det beror ju på batchen. På vilka marker kossorna har betat, alt vilken typ av foder de har fått osv.
Det finns säkert hundratals olika märken men jag tror inte det spelar någon roll om du äter svenskt eller inte.
Svensk jord är ju inte befriad från tungmetaller som finns där naturligt.
Då borde kossans kött, mjölk och osten som tillverkas också ha en del tungmetaller i sig. Kycklingfiléer på våra svenska marker kan inte heller vara befriade och alltså har även de tungmetaller i sig. Vattnet, hmm både kossorna och kycklingen dricker samma vatten som oss, de kissar ut det med massor av tungmetaller som vi tillslut får i oss. Har jag förstått det rätt att vi är körda och optinojan är total och istället ska vi konsumera en burk EAA om dagen för att tillfredsställa våra krav??....

Edit:stavfel
 
Senast ändrad:

spammerstakeahike

Patek
2-Faktor
Då borde kossans kött, mjölk och osten som tillverkas också ha en del tungmetaller i sig. Kycklingfiléer på våra svenska marker kan inte heller vara befriade och alltså har även de tungmetaller i sig. Vattnet, hmm både kossorna och kycklingen dricker samma vatten som oss, de kissar ut det med massor av tungmetaller som vi tillslut får i oss. Har jag förstått det rätt att vi är körda och optinojan är total och istället ska vi konsumera en burk EAA om dagen för att tillfredsställa våra krav??....

Edit:stavfel

Problemet är att vassleproteinet är ju ett högkoncentrat och ev tungmetaller är mer koncentrerade än vad du finner i t ex 1 liter mjölk.
 

spammerstakeahike

Patek
2-Faktor
Har ju gjorts tusentals studier på vassleprotein under många år där detta inte ansetts som något problem, svårt att lita på evidensen i den studien som du länkade då bara :)

Hur många studier har gjorts på just tungmetaller och vassleprotein? Det mesta handlar ju om vasslets positiva effekt på muskeluppbyggnad mm. Jorden vi odlar på innehåller en hel del tungmetaller så det är inget konstigt att dessa återfinnes i våra livsmedel. Det är ju därför larmet nyligen gick om solrosfrön och tidigare om ris.

Jag konsumerar vassleprotein och är inte speciellt orolig. Men helt metallfritt är det nog inte.
 

Träff

Rolex
Friends Of KS
Mina PB
Längd 182 cm
Vikt 112 kg
Bänk 155 kg
Marklyft 210 kg
Böj 220*4
Bild tagen ifrån tiden jag tog alla mina PB.

Bumpar tråden lite.
Screenshot_20180821-205151_Gallery.jpg
 
Senast ändrad:

snoozarn

Patek
2-Faktor
Carnivore, återkommer.
Snart 3 veckor avklarat med Carnivote-dieten. Det har fungerat bra, kör den i kombination med periodisk fasta som jag kört sedan flera år.

Positiva är att jag slutat krascha helt under dagen, speciellt efter lunch när kroppen fått sin mat & hjärnan går in i standby. Jag behöver inte längre ta en powernap efter lunchen. Man får ett lite annorlunda tryck på gymmet, inte samma carbs-tryck men jag är ok med det. Styrkan har ändå varit hyfsad, börjar komma upp i vikter jag lekte med för något år sedan. Drog en 160kg x10 & 180kg x5 häromdagen i marklyft tex. Trappat ned på cardion men kommer börja med det successivt.

Om mig - 178 cm, 78 kg. Under 10% BF. Vikten har legat still, var rädd för att gå ned något kg i början men har stadigt legat runt 2,5 - 3k kcal/dag. Protein oftast över 250gr/dag, kolhydrater 0 gr/dag, resten fett.

Hur känns det? Överlag mycket bra, jag är ganska extrem och gillar utforska nya dieter, träningsmetoder etc. Psyke och kropp har varit på topp, likaså energin.

Jag har snittat runt 4-500gr kött per måltid. En vanlig vardag kan se ut så här;

Lunch kl 13 - 500 gr kalkon/nötfärs 12% från bonden/slaktaren, blandar i ett ägg vid tillagning.
Middag kl 19 - 500 gr lax/entrecote/nötfärs/ägg/animaliskt. Mycket smör, slänger in bearnise också för att få upp kcal.

Helgerna är lite svårare med tanke på att jag ätit & druckit lite mer då, men det har gått bra. Burgarställen löser oftast det genom att ha ett salladsblad istället för bröd. Men det har slinkit ned 3 BmB-burgare under en helg. Snacktips istället för lördagsgodis - tryffelsalami, ölkorv & beef jerky. Riktigt bra.


Positivit - enkelt, energin stadig under hela dagen, kött är gott, går snabbt att handla & tillaga, inget sötsug alls, inget småätande, mindre aptit, klarare psyke, bra sömn, hud & hår mår topp,
Positiva påståenden - Bättre hälsa, lägre inflammationsrisk, högre testo, mindre magsmältningsproblem, klarare psyke, enklare diet.

Negativt - inte mycket att välja på, enformigt ibland, svårt med ev sambo/familj/bortbjuden på middag, fryser som fan,
Negativa påståenden - dåliga blodvärden, risk för cancer (jaja).


Det kommer vara lite svårt att återgå till att äta "normalt", kommer fortsatt äta mycket kött & grönt. Jag ser ingen anledning till massa onödiga kolhydrater när vi klarar oss utan, sjukt trött på dessa människor som påstår att man bara måste äta sin frukost, x antal gram kolhydrater osv. Hittepå! Kroppen vänjer sig väldigt snabbt och om man tex äter kl 10:30 varje dag så ställer kroppen in sig på det, justera och experimentera!

Jag kommer from nästa vecka slänga in gröna grönsaker så som: grönkål, sparris, broccoli, spenat, avokado, blomkål etc. Det ska bli kul med lite grönt.
Blodvärden etc ska också kollas upp, det är jag riktigt nyfiken över.

Funderingar eller annat? Shoot. :)

Inspiration, läsning etc.

https://ryanmunsey.com/carnivore-diet/

https://zerocarbzen.com/vitamin-c/



 
Senast ändrad:

hejsam

Patek
2-Faktor
Snart 3 veckor avklarat med Carnivote-dieten. Det har fungerat bra, kör den i kombination med periodisk fasta som jag kört sedan flera år.

Positiva är att jag slutat krascha helt under dagen, speciellt efter lunch när kroppen fått sin mat & hjärnan går in i standby. Jag behöver inte längre ta en powernap efter lunchen. Man får ett lite annorlunda tryck på gymmet, inte samma carbs-tryck men jag är ok med det. Styrkan har ändå varit hyfsad, börjar komma upp i vikter jag lekte med för något år sedan. Drog en 160kg x10 & 180kg x5 häromdagen i marklyft tex. Trappat ned på cardion men kommer börja med det successivt.

Om mig - 178 cm, 78 kg. Under 10% BF. Vikten har legat still, var rädd för att gå ned något kg i början men har stadigt legat runt 2,5 - 3k kcal/dag. Protein oftast över 250gr/dag, kolhydrater 0 gr/dag, resten fett.

Hur känns det? Överlag mycket bra, jag är ganska extrem och gillar utforska nya dieter, träningsmetoder etc. Psyke och kropp har varit på topp, likaså energin.

Jag har snittat runt 4-500gr kött per måltid. En vanlig vardag kan se ut så här;

Lunch kl 13 - 500 gr kalkon/nötfärs 12% från bonden/slaktaren, blandar i ett ägg vid tillagning.
Middag kl 19 - 500 gr lax/entrecote/nötfärs/ägg/animaliskt. Mycket smör, slänger in bearnise också för att få upp kcal.

Helgerna är lite svårare med tanke på att jag ätit & druckit lite mer då, men det har gått bra. Burgarställen löser oftast det genom att ha ett salladsblad istället för bröd. Men det har slinkit ned 3 BmB-burgare under en helg. Snacktips istället för lördagsgodis - tryffelsalami, ölkorv & beef jerky. Riktigt bra.


Positivit - enkelt, energin stadig under hela dagen, kött är gott, går snabbt att handla & tillaga, inget sötsug alls, inget småätande, mindre aptit, klarare psyke, bra sömn, hud & hår mår topp,
Positiva påståenden - Bättre hälsa, lägre inflammationsrisk, högre testo, mindre magsmältningsproblem, klarare psyke, enklare diet.

Negativt - inte mycket att välja på, enformigt ibland, svårt med ev sambo/familj/bortbjuden på middag, fryser som fan,
Negativa påståenden - dåliga blodvärden, risk för cancer (jaja).


Det kommer vara lite svårt att återgå till att äta "normalt", kommer fortsatt äta mycket kött & grönt. Jag ser ingen anledning till massa onödiga kolhydrater när vi klarar oss utan, sjukt trött på dessa människor som påstår att man bara måste äta sin frukost, x antal gram kolhydrater osv. Hittepå! Kroppen vänjer sig väldigt snabbt och om man tex äter kl 10:30 varje dag så ställer kroppen in sig på det, justera och experimentera!

Jag kommer from nästa vecka slänga in gröna grönsaker så som: grönkål, sparris, broccoli, spenat, avokado, blomkål etc. Det ska bli kul med lite grönt.
Blodvärden etc ska också kollas upp, det är jag riktigt nyfiken över.

Funderingar eller annat? Shoot. :)

Inspiration, läsning etc.

https://ryanmunsey.com/carnivore-diet/

https://zerocarbzen.com/vitamin-c/



Skumläste bara inlägget men vad var ditt mål med detta upplägg, bara testa på dieten?
Tycker der låter lite lågt med bara 2,5-3k kcal om du tränar rätt hårt för att ligga i balans.
Jag väger något kilo mindre än dig och äter snarare 3,5k för att ligga stadigt med 6 pass i veckan (styrketräning endast).

Annars inget annorlunda upplägg mot en vanlig noll kolhydrats-kost, eller missade jag något? :)

Det enda som jag ser som negativt av de du berättar är att matvalen blir rätt svåra. Blir mycket rött kött, smör och animaliska produkter överlag. Tror det hade varit bra att kunna byta ut en del av målen mot något snällare både för kroppen och miljön.

Har du tex märkt någon skillnad fysiskt/psykiskt eller prestationsmässigt när du ätit samma mängd kcal och protein men mer kolhydrater? :)
 

snoozarn

Patek
2-Faktor
Skumläste bara inlägget men vad var ditt mål med detta upplägg, bara testa på dieten?
Tycker der låter lite lågt med bara 2,5-3k kcal om du tränar rätt hårt för att ligga i balans.
Jag väger något kilo mindre än dig och äter snarare 3,5k för att ligga stadigt med 6 pass i veckan (styrketräning endast).

Annars inget annorlunda upplägg mot en vanlig noll kolhydrats-kost, eller missade jag något? :)

Det enda som jag ser som negativt av de du berättar är att matvalen blir rätt svåra. Blir mycket rött kött, smör och animaliska produkter överlag. Tror det hade varit bra att kunna byta ut en del av målen mot något snällare både för kroppen och miljön.

Har du tex märkt någon skillnad fysiskt/psykiskt eller prestationsmässigt när du ätit samma mängd kcal och protein men mer kolhydrater? :)
Du missar en hel del. Läs hela samt artiklarna så får du svar på frågorna.
 

Johanw

Cartier
Skumläste bara inlägget men vad var ditt mål med detta upplägg, bara testa på dieten?
Tycker der låter lite lågt med bara 2,5-3k kcal om du tränar rätt hårt för att ligga i balans.
Jag väger något kilo mindre än dig och äter snarare 3,5k för att ligga stadigt med 6 pass i veckan (styrketräning endast).

Annars inget annorlunda upplägg mot en vanlig noll kolhydrats-kost, eller missade jag något? :)

Det enda som jag ser som negativt av de du berättar är att matvalen blir rätt svåra. Blir mycket rött kött, smör och animaliska produkter överlag. Tror det hade varit bra att kunna byta ut en del av målen mot något snällare både för kroppen och miljön.

Har du tex märkt någon skillnad fysiskt/psykiskt eller prestationsmässigt när du ätit samma mängd kcal och protein men mer kolhydrater? :)

Undrar samma? Ofta folk hoppar på saker utan mål?
Vill du bli starkare, hårdare, friskare eller annat? Hur ska man annars veta om det är något man är nöjd med?
Och en sak undrar jag över utan att ha grottat ner mig mycket i dieten: Positiva påståenden - Bättre hälsa
Hur kan dessa uppnås på när man måste tappa mycket olika mineraler & vitaminer som kommer från andra födoämen?
 

snoozarn

Patek
2-Faktor
Undrar samma? Ofta folk hoppar på saker utan mål?
Vill du bli starkare, hårdare, friskare eller annat? Hur ska man annars veta om det är något man är nöjd med?
Och en sak undrar jag över utan att ha grottat ner mig mycket i dieten: Positiva påståenden - Bättre hälsa
Hur kan dessa uppnås på när man måste tappa mycket olika mineraler & vitaminer som kommer från andra födoämen?
Måste man alltid ha mål? Fråga gemene Svensson angående deras kost, inte många som har mål.

Mina mål är olika, tror på att man alltid kan förbättras och att man inte ska stå och stampa bara för att det fungerar för stunden. Du vet inte om något är bättre eller fungerar bättre förens du provat det. Du tror att du är 100 % frisk? Ut ur din bekvämlighetszon. Så fort man gör något som är udda ses det som något negativt, skrattretande. Summa summarum? Mitt mål är att utvecklas, prova nya saker och att bli en bättre människa. På köpet blir jag hårdare, starkare och tåligare.

Läs artiklarna ang vitaminbrist, jag kompletterar med vitaminer och mineraler. Människan är en köttätare, vi dör inte av lite vitaminbrist.
 

Huvudverk

Cartier
2-Faktor
Måste man alltid ha mål? Fråga gemene Svensson angående deras kost, inte många som har mål.

Mina mål är olika, tror på att man alltid kan förbättras och att man inte ska stå och stampa bara för att det fungerar för stunden. Du vet inte om något är bättre eller fungerar bättre förens du provat det. Du tror att du är 100 % frisk? Ut ur din bekvämlighetszon. Så fort man gör något som är udda ses det som något negativt, skrattretande. Summa summarum? Mitt mål är att utvecklas, prova nya saker och att bli en bättre människa. På köpet blir jag hårdare, starkare och tåligare.

Läs artiklarna ang vitaminbrist, jag kompletterar med vitaminer och mineraler. Människan är en köttätare, vi dör inte av lite vitaminbrist.
Människan är snarare en allätare, omnivor. Sen är vitaminbrist inte direkt livshotande men kan dock medföra en mängd bristsjukdomar.
 

spammerstakeahike

Patek
2-Faktor
Snart 3 veckor avklarat med Carnivote-dieten. Det har fungerat bra, kör den i kombination med periodisk fasta som jag kört sedan flera år.

Positiva är att jag slutat krascha helt under dagen, speciellt efter lunch när kroppen fått sin mat & hjärnan går in i standby. Jag behöver inte längre ta en powernap efter lunchen. Man får ett lite annorlunda tryck på gymmet, inte samma carbs-tryck men jag är ok med det. Styrkan har ändå varit hyfsad, börjar komma upp i vikter jag lekte med för något år sedan. Drog en 160kg x10 & 180kg x5 häromdagen i marklyft tex. Trappat ned på cardion men kommer börja med det successivt.

Om mig - 178 cm, 78 kg. Under 10% BF. Vikten har legat still, var rädd för att gå ned något kg i början men har stadigt legat runt 2,5 - 3k kcal/dag. Protein oftast över 250gr/dag, kolhydrater 0 gr/dag, resten fett.

Hur känns det? Överlag mycket bra, jag är ganska extrem och gillar utforska nya dieter, träningsmetoder etc. Psyke och kropp har varit på topp, likaså energin.

Jag har snittat runt 4-500gr kött per måltid. En vanlig vardag kan se ut så här;

Lunch kl 13 - 500 gr kalkon/nötfärs 12% från bonden/slaktaren, blandar i ett ägg vid tillagning.
Middag kl 19 - 500 gr lax/entrecote/nötfärs/ägg/animaliskt. Mycket smör, slänger in bearnise också för att få upp kcal.

Helgerna är lite svårare med tanke på att jag ätit & druckit lite mer då, men det har gått bra. Burgarställen löser oftast det genom att ha ett salladsblad istället för bröd. Men det har slinkit ned 3 BmB-burgare under en helg. Snacktips istället för lördagsgodis - tryffelsalami, ölkorv & beef jerky. Riktigt bra.


Positivit - enkelt, energin stadig under hela dagen, kött är gott, går snabbt att handla & tillaga, inget sötsug alls, inget småätande, mindre aptit, klarare psyke, bra sömn, hud & hår mår topp,
Positiva påståenden - Bättre hälsa, lägre inflammationsrisk, högre testo, mindre magsmältningsproblem, klarare psyke, enklare diet.

Negativt - inte mycket att välja på, enformigt ibland, svårt med ev sambo/familj/bortbjuden på middag, fryser som fan,
Negativa påståenden - dåliga blodvärden, risk för cancer (jaja).


Det kommer vara lite svårt att återgå till att äta "normalt", kommer fortsatt äta mycket kött & grönt. Jag ser ingen anledning till massa onödiga kolhydrater när vi klarar oss utan, sjukt trött på dessa människor som påstår att man bara måste äta sin frukost, x antal gram kolhydrater osv. Hittepå! Kroppen vänjer sig väldigt snabbt och om man tex äter kl 10:30 varje dag så ställer kroppen in sig på det, justera och experimentera!

Jag kommer from nästa vecka slänga in gröna grönsaker så som: grönkål, sparris, broccoli, spenat, avokado, blomkål etc. Det ska bli kul med lite grönt.
Blodvärden etc ska också kollas upp, det är jag riktigt nyfiken över.

Funderingar eller annat? Shoot. :)

Inspiration, läsning etc.

https://ryanmunsey.com/carnivore-diet/

https://zerocarbzen.com/vitamin-c/





Finns det belägg för detta påstående : högre testo
 

spammerstakeahike

Patek
2-Faktor
Ja, knäböj bland annat. Släng in lite zma också. Kolla upp testovärden hos din läkare?

Kanske värt att få på papper hur högt/lågt testo jag har. Gjorde ett test på nittiotalet i smyg när jag jobbade inom vården. Jag tränade mycket hårt och blev rätt biffig. Jag gick och trodde att jag måste ha rätt höga testonivåer. Men det visade sig att nivåerna var normala. :)
I USA är det vanligt att läkarna skriver ut små doser av testo till åldrande män. Synd att svenska läkare är rätt restriktiva när det gäller sånt.
 

Huvudverk

Cartier
2-Faktor
Vilka livsviktiga vitaminer kan man inte få i sig om man kör carnivore?

Tjäbbel om vitaminbrist ska snarare avhandlas i vegan-tråden.
Om du läser vad jag skrev så påstod jag inte att den specifika dieten skulle medföra vitaminbrist. Vad jag däremot skrev är att vitaminbrist kan leda till bristsjukdomar.
 

Johanw

Cartier

Tänker inte blanda in mig mer i i detta men anledning till min kritiska inställning är att det läses så mycket på internet & forum och kolla youtube klipp och sen blir det sanning. Jag går igång på sånt ibland också men bor man med en utbildad personlig tränare/dietist/kostrådgivare förlorar man liknande diskussioner alltid. Det går alltid tillbaka till: Ät balanserat, träna balanserat. Det är vad som håller i längden. Man kan köra lite specialare men inte i långa loppet.
 

snoozarn

Patek
2-Faktor
Tänker inte blanda in mig mer i i detta men anledning till min kritiska inställning är att det läses så mycket på internet & forum och kolla youtube klipp och sen blir det sanning. Jag går igång på sånt ibland också men bor man med en utbildad personlig tränare/dietist/kostrådgivare förlorar man liknande diskussioner alltid. Det går alltid tillbaka till: Ät balanserat, träna balanserat. Det är vad som håller i längden. Man kan köra lite specialare men inte i långa loppet.
Givetvis. Sedan är vi alla olika, och man reagerar olika på olika dieter & träning. Som jag skrev gillar jag att experimentera och testa nytt, vem vet hur eller vad man äter om några år.
 

spammerstakeahike

Patek
2-Faktor
Tänker inte blanda in mig mer i i detta men anledning till min kritiska inställning är att det läses så mycket på internet & forum och kolla youtube klipp och sen blir det sanning. Jag går igång på sånt ibland också men bor man med en utbildad personlig tränare/dietist/kostrådgivare förlorar man liknande diskussioner alltid. Det går alltid tillbaka till: Ät balanserat, träna balanserat. Det är vad som håller i längden. Man kan köra lite specialare men inte i långa loppet.

Nya rön kan vara lite kul att kika på men i det långa loppet är det ju så som du säger.
Jämför de som byggde muskler på t ex 80-90 talet som var hänvisade till tonfisk och ris och vassleprotein och möjligtvis kreatin och köra traditionell styrketräning och de som bygger nu och som har tillgång till dussintals nya tillskott och dieter samt träningsmöjligheter. Ingen nämnvärd skillnad i muskelutveckling om du frågar mig.
 

carlanton

Audemars
Nya rön kan vara lite kul att kika på men i det långa loppet är det ju så som du säger.
Jämför de som byggde muskler på t ex 80-90 talet som var hänvisade till tonfisk och ris och vassleprotein och möjligtvis kreatin och köra traditionell styrketräning och de som bygger nu och som har tillgång till dussintals nya tillskott och dieter samt träningsmöjligheter. Ingen nämnvärd skillnad i muskelutveckling om du frågar mig.

Jag kanske har fel, men det var väl snarare på 80- och 90-talet man hade massor av konstiga grejer för sig? Värdelösa kosttillskott, träna isolerade muskelgrupper, extrema dieter och många obeprövade och svinfarliga preparat? Nu är vi ju snarare tillbaka i 50-talets Golden Age med enkla helkroppspass, någorlunda balanserad kost och fokus på symmetri och inte storlek. Den största skillnaden i träningsresultat ser man före och efter början av 70-talet när preparaten kom. Efter det närmade vi oss (kanske) den genetiska gränsen för muskeltillväxt ganska snabbt, så skillnaderna är inte så stora mellan världseliten på 90-talet och världseliten idag.
 

spammerstakeahike

Patek
2-Faktor
Jag kanske har fel, men det var väl snarare på 80- och 90-talet man hade massor av konstiga grejer för sig? Värdelösa kosttillskott, träna isolerade muskelgrupper, extrema dieter och många obeprövade och svinfarliga preparat? Nu är vi ju snarare tillbaka i 50-talets Golden Age med enkla helkroppspass, någorlunda balanserad kost och fokus på symmetri och inte storlek. Den största skillnaden i träningsresultat ser man före och efter början av 70-talet när preparaten kom. Efter det närmade vi oss (kanske) den genetiska gränsen för muskeltillväxt ganska snabbt, så skillnaderna är inte så stora mellan världseliten på 90-talet och världseliten idag.

Jag kan ju ha fel, men utbudet jag lade märke till innehöll mest produkter som var verkningslösa men kanske inte farliga. Alltså produkter som fanns ute på den legala marknaden. Exempelvis "Total Bodybuilding System" som kostade skjortan och var helt och hållet verkningslöst. Eller "Hotstuff" som innehöll malda torkade tjurtestiklar och andra endokrina körtlar som kanske i teorin kan orsaka galna kosjukan hos människa. Lite Tribulus fanns nog också i utbudet. Du kanske har andra minnen.

På motionärsnivå är det som du säger, att helkroppspass verkar vara mer inne nu och att man eftersträvar symmetri framför storlek. På proffsnivå tycker jag att max nåddes redan på nittiotalet men "freaks" fanns då som nu.
 
Topp