Välkommen till ett uppdaterat Klocksnack.se
Efter ett digert arbete är nu den största uppdateringen av Klocksnack.se någonsin klar att se dagens ljus.
Forumet kommer nu bli ännu snabbare, mer lättanvänt och framför allt fyllt med nya funktioner.
Vi har skapat en tråd på diskussionsdelen för feedback och tekniska frågeställningar.
Tack för att ni är med och skapar Skandinaviens bästa klockforum!
/Hook & Leben
Chins +50kg x5, because carnivore? #vitaminbrist
Inte värt det, för mycket tryck och då blir resten av passet lidande.Hade säkert gått bra efter ett lass kanelbullar också...
Hur ska man egentligen göra för att få optimalt tryck? Vad är erat knep när ni känner för någon gång då och då verkligen få sjukt pump? Mycket vatten innan man gymmar vet jag bland annat är viktigt, vad är era små knip? Påse gifflar? En kebabpizza?
Det var stadigt, bra jobbat!Chins +50kg x5, because carnivore? #vitaminbrist
StabiltChins +50kg x5, because carnivore? #vitaminbrist
Menar du tryck i träningen eller skinnpumpet?Hur ska man egentligen göra för att få optimalt tryck? Vad är erat knep när ni känner för någon gång då och då verkligen få sjukt pump? Mycket vatten innan man gymmar vet jag bland annat är viktigt, vad är era små knip? Påse gifflar? En kebabpizza?
Spännande. Lite nyfiken på att testa några veckor. Hur länge körde du?Snart 3 veckor avklarat med Carnivote-dieten. Det har fungerat bra, kör den i kombination med periodisk fasta som jag kört sedan flera år.
Positiva är att jag slutat krascha helt under dagen, speciellt efter lunch när kroppen fått sin mat & hjärnan går in i standby. Jag behöver inte längre ta en powernap efter lunchen. Man får ett lite annorlunda tryck på gymmet, inte samma carbs-tryck men jag är ok med det. Styrkan har ändå varit hyfsad, börjar komma upp i vikter jag lekte med för något år sedan. Drog en 160kg x10 & 180kg x5 häromdagen i marklyft tex. Trappat ned på cardion men kommer börja med det successivt.
Om mig - 178 cm, 78 kg. Under 10% BF. Vikten har legat still, var rädd för att gå ned något kg i början men har stadigt legat runt 2,5 - 3k kcal/dag. Protein oftast över 250gr/dag, kolhydrater 0 gr/dag, resten fett.
Hur känns det? Överlag mycket bra, jag är ganska extrem och gillar utforska nya dieter, träningsmetoder etc. Psyke och kropp har varit på topp, likaså energin.
Jag har snittat runt 4-500gr kött per måltid. En vanlig vardag kan se ut så här;
Lunch kl 13 - 500 gr kalkon/nötfärs 12% från bonden/slaktaren, blandar i ett ägg vid tillagning.
Middag kl 19 - 500 gr lax/entrecote/nötfärs/ägg/animaliskt. Mycket smör, slänger in bearnise också för att få upp kcal.
Helgerna är lite svårare med tanke på att jag ätit & druckit lite mer då, men det har gått bra. Burgarställen löser oftast det genom att ha ett salladsblad istället för bröd. Men det har slinkit ned 3 BmB-burgare under en helg. Snacktips istället för lördagsgodis - tryffelsalami, ölkorv & beef jerky. Riktigt bra.
Positivit - enkelt, energin stadig under hela dagen, kött är gott, går snabbt att handla & tillaga, inget sötsug alls, inget småätande, mindre aptit, klarare psyke, bra sömn, hud & hår mår topp,
Positiva påståenden - Bättre hälsa, lägre inflammationsrisk, högre testo, mindre magsmältningsproblem, klarare psyke, enklare diet.
Negativt - inte mycket att välja på, enformigt ibland, svårt med ev sambo/familj/bortbjuden på middag, fryser som fan,
Negativa påståenden - dåliga blodvärden, risk för cancer (jaja).
Det kommer vara lite svårt att återgå till att äta "normalt", kommer fortsatt äta mycket kött & grönt. Jag ser ingen anledning till massa onödiga kolhydrater när vi klarar oss utan, sjukt trött på dessa människor som påstår att man bara måste äta sin frukost, x antal gram kolhydrater osv. Hittepå! Kroppen vänjer sig väldigt snabbt och om man tex äter kl 10:30 varje dag så ställer kroppen in sig på det, justera och experimentera!
Jag kommer from nästa vecka slänga in gröna grönsaker så som: grönkål, sparris, broccoli, spenat, avokado, blomkål etc. Det ska bli kul med lite grönt.
Blodvärden etc ska också kollas upp, det är jag riktigt nyfiken över.
Funderingar eller annat? Shoot.
Inspiration, läsning etc.
https://ryanmunsey.com/carnivore-diet/
https://zerocarbzen.com/vitamin-c/
Do it! Inne på sjätte veckan just nu, känns fortfarande bra och blir ännu mättare med tanke på att man slängt in lite grönsaker. Körde en 23h fasta i helgen också, ingen hungerkänsla/humörsvängningar etc öht.Spännande. Lite nyfiken på att testa några veckor. Hur länge körde du?
Cool.Do it! Inne på sjätte veckan just nu, känns fortfarande bra och blir ännu mättare med tanke på att man slängt in lite grönsaker. Körde en 23h fasta i helgen också, ingen hungerkänsla/humörsvängningar etc öht.
Nu har vi ju äntrat en annan tidsålder....the rule of cross fit där alla är kungar direkt dom köpt en svettig bag, lyftarpjuck, magnesium och gjort 10 miljarder böj amrap boom headexplosionJag kan ju ha fel, men utbudet jag lade märke till innehöll mest produkter som var verkningslösa men kanske inte farliga. Alltså produkter som fanns ute på den legala marknaden. Exempelvis "Total Bodybuilding System" som kostade skjortan och var helt och hållet verkningslöst. Eller "Hotstuff" som innehöll malda torkade tjurtestiklar och andra endokrina körtlar som kanske i teorin kan orsaka galna kosjukan hos människa. Lite Tribulus fanns nog också i utbudet. Du kanske har andra minnen.
På motionärsnivå är det som du säger, att helkroppspass verkar vara mer inne nu och att man eftersträvar symmetri framför storlek. På proffsnivå tycker jag att max nåddes redan på nittiotalet men "freaks" fanns då som nu.
Proteinpulver? BilligareHar käkat 500 gram kvarg varje dag de senaste 5-6 åren. Har gjort ett uppehåll nu i en vecka, men inser att det är svårt att tillgodose 60gram protein varje dag på ett lika smidigt och snabbt sätt som en kvargburk gör, speciellt med priset i åtanke.
Ibland önskar man att man inte hade brytt sig om kosten
Har käkat 500 gram kvarg varje dag de senaste 5-6 åren. Har gjort ett uppehåll nu i en vecka, men inser att det är svårt att tillgodose 60gram protein varje dag på ett lika smidigt och snabbt sätt som en kvargburk gör, speciellt med priset i åtanke.
Ibland önskar man att man inte hade brytt sig om kosten
Skulle inte använt varken eller.Proteinpulver? Billigare
Skulle inte använt varken eller.
60gr går att få i sig lätt, antingen 300gr kycklingfilé om man vill ha låga kcal/fett eller 250gr nötfärs. Jag köper oftast Hälsingestintan nötfärs 500gr för 40kr, blir två port a 20kr/st för dig. 50gr protein per port, godare och framförallt - varm mat istället för kall. Finns flera sätt utan att få i sig mejeriprodukter.
Ja, men vassle är en restprodukt och jag hade hellre siktat på att få i mig proteinet via fullvärdiga måltider. Men det är min personliga åsikt. Förstår vissa som är på språng tex och behöver en proteinshake men den kan likväl bytas ut mot aminosyror.Vasslepulver är ju bra för styrketräning. Eller är det nya rön som jag har missat?
Ja, men vassle är en restprodukt och jag hade hellre siktat på att få i mig proteinet via fullvärdiga måltider. Men det är min personliga åsikt. Förstår vissa som är på språng tex och behöver en proteinshake men den kan likväl bytas ut mot aminosyror.
Förståeligt, testa!Jag förstår tankegången. Jag har käkat pulver så långt jag kan minnas och det vore ett kul experiment att köra enbart proteinrik föda istället.
Intressant det där, jag har hittills bara fått hälsofördelar. I nuläget finns heller inga studier baserade på långtidseffekten av dieten, så vem vet. Jag äter snäppet mindre kött nu med tanke på att jag slängt in lite grönt i dieten.Snoozarn (som min telefon förresten ville autocorrecta till ”Snopparna”) - hur tänker du om köttets nuförtiden ansedda/påstådda hälsonackdelar? Cancerogent osv. Miljöpåverkan åsido. Läser det som att denna überköttiga diet är en fas, men att du ändå äter en ganska stor mängd kött. Livsmedelsverkets rekommendation är väl 500g/pers och vecka. Du verkar allmänt intresserad och påläst, varför jag frågar.
Var köper du färsen så billig? Proteinpulvret är ju nästan hälften av priset ändå, om man nu tar hänsyn till det ekonomiskaSkulle inte använt varken eller.
60gr går att få i sig lätt, antingen 300gr kycklingfilé om man vill ha låga kcal/fett eller 250gr nötfärs. Jag köper oftast Hälsingestintan nötfärs 500gr för 40kr, blir två port a 20kr/st för dig. 50gr protein per port, godare och framförallt - varm mat istället för kall. Finns flera sätt utan att få i sig mejeriprodukter.
Billig köttfärs vill jag också veta vart man införskaffar!Var köper du färsen så billig? Proteinpulvret är ju nästan hälften av priset ändå, om man nu tar hänsyn till det ekonomiska
Var köper du färsen så billig? Proteinpulvret är ju nästan hälften av priset ändå, om man nu tar hänsyn till det ekonomiska
Lokala Ica Kvantum brukar sälja ut Hälsingestintans 500gr för 39kr, ord pris 59kr. Brukar fylla frysen med runt 10kg då. Annars handlar jag ifrån Tre bönder, blir strax över 100kr/kg då.Billig köttfärs vill jag också veta vart man införskaffar!
Är målet för dig att ligga i ketos under dieten? (gissar att det är möjligt om man balanserar proteinet med fettet lite så man inte slår över, eller tänker jag fel?)Snart 3 veckor avklarat med Carnivote-dieten. Det har fungerat bra, kör den i kombination med periodisk fasta som jag kört sedan flera år.
Positiva är att jag slutat krascha helt under dagen, speciellt efter lunch när kroppen fått sin mat & hjärnan går in i standby. Jag behöver inte längre ta en powernap efter lunchen. Man får ett lite annorlunda tryck på gymmet, inte samma carbs-tryck men jag är ok med det. Styrkan har ändå varit hyfsad, börjar komma upp i vikter jag lekte med för något år sedan. Drog en 160kg x10 & 180kg x5 häromdagen i marklyft tex. Trappat ned på cardion men kommer börja med det successivt.
Om mig - 178 cm, 78 kg. Under 10% BF. Vikten har legat still, var rädd för att gå ned något kg i början men har stadigt legat runt 2,5 - 3k kcal/dag. Protein oftast över 250gr/dag, kolhydrater 0 gr/dag, resten fett.
Hur känns det? Överlag mycket bra, jag är ganska extrem och gillar utforska nya dieter, träningsmetoder etc. Psyke och kropp har varit på topp, likaså energin.
Jag har snittat runt 4-500gr kött per måltid. En vanlig vardag kan se ut så här;
Lunch kl 13 - 500 gr kalkon/nötfärs 12% från bonden/slaktaren, blandar i ett ägg vid tillagning.
Middag kl 19 - 500 gr lax/entrecote/nötfärs/ägg/animaliskt. Mycket smör, slänger in bearnise också för att få upp kcal.
Helgerna är lite svårare med tanke på att jag ätit & druckit lite mer då, men det har gått bra. Burgarställen löser oftast det genom att ha ett salladsblad istället för bröd. Men det har slinkit ned 3 BmB-burgare under en helg. Snacktips istället för lördagsgodis - tryffelsalami, ölkorv & beef jerky. Riktigt bra.
Positivit - enkelt, energin stadig under hela dagen, kött är gott, går snabbt att handla & tillaga, inget sötsug alls, inget småätande, mindre aptit, klarare psyke, bra sömn, hud & hår mår topp,
Positiva påståenden - Bättre hälsa, lägre inflammationsrisk, högre testo, mindre magsmältningsproblem, klarare psyke, enklare diet.
Negativt - inte mycket att välja på, enformigt ibland, svårt med ev sambo/familj/bortbjuden på middag, fryser som fan,
Negativa påståenden - dåliga blodvärden, risk för cancer (jaja).
Det kommer vara lite svårt att återgå till att äta "normalt", kommer fortsatt äta mycket kött & grönt. Jag ser ingen anledning till massa onödiga kolhydrater när vi klarar oss utan, sjukt trött på dessa människor som påstår att man bara måste äta sin frukost, x antal gram kolhydrater osv. Hittepå! Kroppen vänjer sig väldigt snabbt och om man tex äter kl 10:30 varje dag så ställer kroppen in sig på det, justera och experimentera!
Jag kommer from nästa vecka slänga in gröna grönsaker så som: grönkål, sparris, broccoli, spenat, avokado, blomkål etc. Det ska bli kul med lite grönt.
Blodvärden etc ska också kollas upp, det är jag riktigt nyfiken över.
Funderingar eller annat? Shoot.
Inspiration, läsning etc.
https://ryanmunsey.com/carnivore-diet/
https://zerocarbzen.com/vitamin-c/
Ingen personlig erfarenhet, dock en del i min närhet som gjort det.Opererat bort gynekomasti för drygt tre veckor sedan. Någon som har erfarenhet av träning efter ett sådant ingrepp och isåfall kan dela med sig lite av sina erfarenheter?
Ingen personlig erfarenhet, dock en del i min närhet som gjort det.
Träningsdosen verkar ligga lågintensivt med start efter ca 3-4 veckor, dock givetvis allmän rörlighetsträning innan dess.
Sen efter drygt två månader brukar det vara fullt påslag igen.
Vilka rekommendationer gav läkaren?
Gissar att du ska på återbesök, då kan du fråga mer specifikt.
Men slå inte på för hårt eller tungt inledningsvis så blir det nog topp.
Sen beror det väl lite på uppkomsten med uppföljning av resultat osv.
Lycka till