• Välkommen till ett uppdaterat Klocksnack.se

    Efter ett digert arbete är nu den största uppdateringen av Klocksnack.se någonsin klar att se dagens ljus.
    Forumet kommer nu bli ännu snabbare, mer lättanvänt och framför allt fyllt med nya funktioner.

    Vi har skapat en tråd på diskussionsdelen för feedback och tekniska frågeställningar.

    Tack för att ni är med och skapar Skandinaviens bästa klockforum!

    /Hook & Leben

Hemmabaren

...och isen ser det ut som. Vilken isform använder du?
Inget avancerat som klaris eller så men tycker att den funkar bra
IMG_7177.png
 
Cocchi Storico är min favorit. Gör sig väldigt bra i en Negroni, men kanske ännu bättre i en Boulevardier. Antica Formula är också trevlig.
Återkoppling. Kom på att jag druckit just Antica formula under sommaren men en numrerad smallbatch (och som var rätt pricy när jag kollade). Vilket var den som fick mig att inse att jag behövde gå vidare från Martini. Så testade Cocchi som flera tipsade om😃 Blev riktigt gott!
 
Har inte köpt på flera år så har inte koll på senaste årens priser men måste ha skett en rejäl prishöjning nu? 759kr är riktigt saftigt.
Ja det har blivit dyrare för varje år. När jag beställde från bolaget senast i januari så kostade en flaska 662 kr, så det är en hundring dyrare på knappa 10 månader.
Börjar bli billigare att beställa från Europa nu, där man fortfarande kan hitta flaskor för 500-600 kr.
 
Julkaffet.jpeg


KOKA KAFFE, VISPA GRÄDDE, JULKAFFET JULKAFFET

Lydén Distillery Julsnaps kan avnjutas på flera sätt – traditionellt lätt kyld, rumstempererad för att framhäva dess komplexa smaker eller varför inte i en julig varm kaffedrink. 🎄☕

Julkaffet:
• 3 cl Lydén Distillery Julsnaps
• 1,5 cl farinsockerlag*
• 6-8 cl nybryggt varmt kaffe
• lätt skakad grädde
• rivet apelsinzest

Hur man gör den:
Häll julsnaps, sockerlag & kaffe i ett värmetåligt glas. Rör om, toppa med lätt skakad grädde och riv över lite apelsinzest.

*Farinsockerlag - värm upp 300g vatten och 300g farinsocker tills sockret har löst sig. Låt svalna, häll på flaska och förvara i kylen, - håller upp till någon vecka.

Kom ihåg, drick ansvarsfullt.

Ps. Vår Julsnaps finns i en begränsad upplaga på Systembolaget. Du hittar den på hyllan hos flera Systembolag i närheten av destilleriet, och den går även att beställa till butiker i hela landet via Systembolagets beställningssortiment.

/Emil - äger & driver Lydén Distillery
 
Espresso-Martini.jpeg


Vintermörker ☕🍸

Vår version av en Espresso Martini, inspirerad av denna tid på året. Vår Julsnaps och gin möter kaffe- och mustlikör samt nybryggd espresso och med lite salt för perfekt balans.

Recept för 1 drink, du behöver:
• 20 ml Lydén Distillery Julsnaps
• 20 ml Lydén Distillery Dry Gin
• 15 ml kaffelikör (KOK Lemmel x GinGin)
• 15 ml Crème de Must (One Nine Spirits)
• 30 ml kall espresso
• 1-2 droppar saltlösning*

Så gör du:
Fyll en shaker med is, blanda i alla ingredienser och skaka. Servera i ett martiniglas.

Saltlösning* - blanda 40 gram vatten med 10 gram salt och rör om tills saltet är upplöst.

Tips / alternativ:
Du kan byta ut kaffelikören mot valfri annan kaffelikör.
Om du inte har Crème de Must kan du istället koka ett julmust-sockerlag (lika delar julmust och socker).


Kom ihåg, drick ansvarsfullt.
 
Julcocktails!
(varning, Wall of Text, som man skrev förr…)

Årets försök startade med Glöggroni.

Efter lite tweekande blev det bästa resultat som följer:

3 cl Gin
3 cl Campari
3 cl glögg (Blossa -25, men annan röd glögg funkar nog kanon!)

Röres etc precis som vanligt. Helt ok!

IMG_1233.jpeg


Provades oxå som sour och även klarifierad, men det blev pannkaka.

IMG_1234.jpeg


Därefter experimenterade jag lite med saffransockerlag (3 dl socker/3 dl vatten/1 paket saffran, värm upp, sila av).

Saffran Gin Sour blev bra! Körde lite andra proportioner än ”de vanliga”:

6 cl Gin
3 cl citron
3 cl Saffranlag
Lite äggvita.
Dubbelskakas etc.

Riktigt bra, men kanske lite mindre citron för att få fram saffranen?!
(glömde bilder…)

Provade oxå med Whiskey och/eller Amaretto, men blev sådär i min mun.

Då kom idén om SaffranNegroni!

Provade två varianter med saffranslagen, en vanlig röd och en vanlig vit (med Suze/Lillet), som blandades med en skvätt safffanslag.
Den vita blev bra men lite söt, men ändå OK eftersom en vit Negroni är lite sötare normalt.
Den röda bara bara för söt…

IMG_1273.jpeg


Då skiter vi i sockerlag och infucerar ginen iställlet!
4 dl gin + 1 paket saffran, låt dra nån timme eller två och sila av genom kaffefilter.

IMG_1286.jpeg


Sedan blandar vi en Negroni av 3 cl saffrangin +2+2 av Campari/vermouth, så gin/saffran får komma igenom.
Blir riktigt bra! Värt att prova igen!

IMG_1305.jpeg


Kan tänka mig att resten av ginen ihop med en bra tonic kan bli en bra GT efter julmaten.

Men som alla som gillar klassiska cocktails vet, så är ju en OF alltid bäst…
Detta leder oss till dagens cocktail:

Saffran-OF:
6 cl bourbon (en snäll sort, jag valde Makers)
1 cl saffransockerlag
4 splash Ango Orange
Rör, sila upp etc.
Jag gillar apelsin så en twist och en torkad skiva.

Bra på riktigt!

IMG_1314.jpeg


Skål och God Jul!
 
Senast ändrad:
Tillbaka
Topp