Trevlig kniv men tycker den är väldigt överprisad. Finns mycket mer roligt att välja på. Sen så är ZDP-189 ett av de hårdaste rostfria stålen på marknaden. Fördelen är att den blir sjukt vass och håller skärpan länge, nackdelen är den är ett elände att slipa på stenar och brynstål.
Har testat deras gyoto på 20 cm och tycker den känns väldigt klumpig på nåt sätt, handtaget glider lite i greppet också. Då tycker jag modellen under som heter 5000 mcd med handtag i masur och SG-2 stålet är betydligt mer trevlig och användarvänlig.
Shiro Kamo har 2 st bunka på Cleancut såg jag. En i SG-2 stål och en i VG-10 stål. Kanske kan vara värt att titta på. Har själv en nakiri från samma smed, trevlig kniv och tunn bakom eggen. En fröjd att slipa, kolstål dock.
Bunka Shiro Kamo | Arashi Bladlängd: 17,5 cm | SG-2
www.cleancut.se