Fasen vilken fröjd det är att använda dom efter detta igen.
En nyslipad kniv är härlig att använda.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notera: This feature may not be available in some browsers.
Välkommen till ett uppdaterat Klocksnack.se
Efter ett digert arbete är nu den största uppdateringen av Klocksnack.se någonsin klar att se dagens ljus.
Forumet kommer nu bli ännu snabbare, mer lättanvänt och framför allt fyllt med nya funktioner.
Vi har skapat en tråd på diskussionsdelen för feedback och tekniska frågeställningar.
Tack för att ni är med och skapar Skandinaviens bästa klockforum!
/Hook & Leben
Fasen vilken fröjd det är att använda dom efter detta igen.
Tack för input, får fnula vidare på det där! Kikade på din rekommendation också, men vad som avskräckte mig lite var bolstret i plast. En struntsak i sammanhanget, men kände att det drog ner helhetsintrycket en bit för mig personligen.Trevligt intresse! Nakiri är skoj.
Standardrekommendationen för Nakiri brukar vara Watanabes pro-serie men den är i en annan prisklass.
På de du sett ut noterar jag att alla tre är (tror jag) lite mer åt det tunnare bladets håll - Laser - i motsats till de lite grövre - Workhorse - som är motsatsen.
Jag har inte provat nån nakiri av just de modellerna men min erfarenhet av båda "märkena" är god. Bra grejor helt enkelt. Jag har uppfattat Tsunehisa som lite mer av en fabrik eller "varumärke" som kan vara tillverkade av olika smedjor och manufakturer medans Shiro Kamo är ju en mer berömd smed i eget namn. Shiro Kamo har nog dock lite anställt folk så skillanden är nog inte så stor.
Kolstål = glädje.
På samma tema finns också Kajibei som finns i både vitt stål och blått stål med damascusmönster:
Denna senare har jag och gillar skarpt. Också lite mer laser-betonad men inte den tunnaste av dem. Glider genom tjocka hårda morötter som smör.
Min recension på KKF här, där någon fyller på även om den billigare varianten i vitt stål:
Review: Kajibei Nakiri 165 mm Aogami #2
This is a first impressions review and specs for a newly aquired knife. I hope to come back with more impressions once I have used it more. The knife in question is the Kajibei 165mm Nakiri with the cutting edge in Aogami #2 steel and with a discreet damascus cladding going over into kurouchi...www.kitchenknifeforums.com
Jodå, bor i Stockholm så kan åka dit. Även Japanese Knife Company har butiker i Stockholm.Har du möjlighet att titta i verkligheten är det ju klart bästa alternativet.
Nej. Skicka bilderna till cc så får du byta kniv eller handtagKöpte denna från cleancut nyligen och fick hem idag. Inte ska väl skaftet vara sprucket på detta vis?
Har redan mailat cleancut med samma bilder. Den är tänkt att ge bort som en studentpresent då min kusin önskade sig Orrefors knivar (antagligen nått knivset för att flytta hemifrån). Tänker att även en icke knivtok bör uppskatta en riktig japansk kniv istället för nått annat
![]()
![]()
![]()
Fick svar av cleancut nyss, ska bli intressant om de vill kräva mig på returfrakt i det här fallet. Jag tycker inte det iom att på produktbilderna är ju skaftet såklart fint och fritt från sprickor.Nej. Skicka bilderna till cc så får du byta kniv eller handtag
Jag har rätt många knivar och inga utom de absolut billigaste har någonsin haft liknande och då i mindre omfattning.Fick svar av cleancut nyss, ska bli intressant om de vill kräva mig på returfrakt i det här fallet. Jag tycker inte det iom att på produktbilderna är ju skaftet såklart fint och fritt från sprickor.
Deras svar:
Det är väldigt vanligt förekommande på denna skaftkonstruktion, och det är inte ett fel i sig.
Skaftet har en plasthylsa som håller ihop skaftet. Enligt designen ska bladets tånge slås in i skaftet och pressa isär trät så att det spänner mot plasthylsan. Eftersom det är tänkt att trät runt tången ska expandera är det mycket vanligt att det uppstår sprickor. Det är dock skyddad av reklamationsrätten i 3 år och hittills har vi inte haft en enda reklamation pga av detta.
Du kan såklart lägga i lite plastiskt trä i gliporna om du inte vill att de visuella sprickorna ska finnas kvar. Om du hellre vill byta till en annan kniv går det såklart bra det ock så.
Nu var det tydligen så att detta var sista exet så finns ingen likadan att byta till.Jag har rätt många knivar och inga utom de absolut billigaste har någonsin haft liknande och då i mindre omfattning.
Man skall hetta upp tangen och låta den ”bränna” in sin form och då skall det inte behöva spricka.
Men visst, man kan sätta lite bivax eller lim i det men det skall inte behövas på en ny kniv.
Citerar mig själv. Har nu frågat CC om jag får byta till detta rakt avNu var det tydligen så att detta var sista exet så finns ingen likadan att byta till.
De frågar vad jag vill byta till. Tanken med denna är en hyfsat allround kniv i lagom pris och storlek till studentpresent. Fördel att den såklart ser lite fräck ut.
Jag vet inte riktigt vad jag skulle välja ur deras sortiment annars för 800kr. Utbudet där är inte så stort.
Jag tycker också den jag har hemma är fräckare och det är synd att de tagit bort den från hemsidan då jag inte heller kom ihåg vad som stod.Jag försöker hitta stålet i den med trasigt handtag men länken är klippt.
Generellt tycker jag den ”nya” är lite tråkigare i designen (smaksak) men kanske enklare för en ny till knivvårlden att t äta till sig. Den typen av blanka hamrades sidor kan se exklusiva eller billiga ut, skillnaden är hårfin. Men igen, smak.
Vg1 är iaf en lite enklare släkting till vg10. Helt ok men budget
Kan de byta handtag?
Räknas yaxells super gou som en riktigt fin kniv-serie?
It looks amazing but the grind is sub par to any jknife you get in the price range. The cladding will also make you panic when you sharpen, and you will probably want to thin this out if the box.
The Gou is nice to look at, and it is good as long as you don’t try other knives... Then you will realize that it is an OK knife but no more - for a price tag which, well, makes you expect more.
Victorinox 26cmNU FÅR DET VARA NOG!
Svurit åt den förbannade brödkniven från Porsche 301 nu i snart 20 år. FY FAN!
idioterna har ju gjort tänderna åt fel håll!
det som möter brödets hårda skorpa är en mjuk fin rundad tand istället för en effektiv spets. GALENSKAP! Den ska bytas!
Vad har KS för samlad erfarenhet av brödknivar? Pris är sekundärt Men tänker men 1000-3000 isch.. med vettiga tänder..
Håller med @EmmiiLL , finns egentligen två standardsvar. Victorinoxen och lyxvarianten Güde . Tycker egentligen det är svårt att motivera nåt annat än Victorinox, det finns en anledning till att det är den du hittar på 95% av alla hyggliga hotellfrukost-bufféer i världen.NU FÅR DET VARA NOG!
Svurit åt den förbannade brödkniven från Porsche 301 nu i snart 20 år. FY FAN!
idioterna har ju gjort tänderna åt fel håll!
det som möter brödets hårda skorpa är en mjuk fin rundad tand istället för en effektiv spets. GALENSKAP! Den ska bytas!
Vad har KS för samlad erfarenhet av brödknivar? Pris är sekundärt Men tänker men 1000-3000 isch.. med vettiga tänder..
Man vill ju ha en hel kniv då den är ny, där håller jag med dig.Jag tycker också den jag har hemma är fräckare och det är synd att de tagit bort den från hemsidan då jag inte heller kom ihåg vad som stod.
Jag misstänker att CC vill göra det enklaste möjliga och om de går slippa få tillbaka ett sista ex av en kniv som dessutom har tydliga sprickor men vi får se vad de säger. Jag har till den 10e på mig för då ska en kniv ges bort.
Om de skulle kunna rabatterna den med sprucket handtag kanske jag behåller den själv och köper den andra till present.
Fylla med bivax eller smältlim är mindre "permanenta" lösningar....Man vill ju ha en hel kniv då den är ny, där håller jag med dig.
Men i just detta fall, och då skaften är gjorda för att enkelt kunna bytas då dom slits fortare än kniven, så skulle jag antingen fylla sprickorna med lite superlim eller fråga om du kan få ett nytt skaft. För visst säljer cleancut lösa skaft fortfarande?
Moritaka har ju varit väldigt diskuterade i kvalitetssammanhang, men jag har haft 7 stycken tror jag och de har alla varit ok. Och de har en sak gemensamt, de blir kusligt vassa på ett aggressivt sätt, de liksom anfaller tomater även när eggen är polerad till 12k...Knifewear, en kanadensisk butik, postade precis en liten film som visar hur det går till i smedjan hos Moritaka Hamono:
Den är redan bytt och givits bort i presentMan vill ju ha en hel kniv då den är ny, där håller jag med dig.
Men i just detta fall, och då skaften är gjorda för att enkelt kunna bytas då dom slits fortare än kniven, så skulle jag antingen fylla sprickorna med lite superlim eller fråga om du kan få ett nytt skaft. För visst säljer cleancut lösa skaft fortfarande?
Jag har sett på några av mina att dom också har små sprickor innanför bolstret, men även om det är stiligt med buffelhorn och magnolia (eller annat exotiskt trä) tycker jag dessa skaft är förbrukningsdelar. Lite som kopplingen på bilen... Några droppar superlim (CA) behöver inte bli så permanent om man inte vill, det är lösligt med acetonÌ
Fylla med bivax eller smältlim är mindre "permanenta" lösningar....
Hade kniven varit för mig hade jag behållit. Den var frän och sjukt lätt.Jag har sett på några av mina att dom också har små sprickor innanför bolstret, men även om det är stiligt med buffelhorn och magnolia (eller annat exotiskt trä) tycker jag dessa skaft är förbrukningsdelar. Lite som kopplingen på bilen... Några droppar superlim (CA) behöver inte bli så permanent om man inte vill, det är lösligt med aceton![]()