En gyuto i kolstål som är tunn och skär likt en Takamura
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notera: This feature may not be available in some browsers.
Välkommen till ett uppdaterat Klocksnack.se
Efter ett digert arbete är nu den största uppdateringen av Klocksnack.se någonsin klar att se dagens ljus.
Forumet kommer nu bli ännu snabbare, mer lättanvänt och framför allt fyllt med nya funktioner.
Vi har skapat en tråd på diskussionsdelen för feedback och tekniska frågeställningar.
Tack för att ni är med och skapar Skandinaviens bästa klockforum!
/Hook & Leben
En gyuto i kolstål som är tunn och skär likt en Takamura
Har du möjlighet att gå till Cleancut så rekommenderas det starkt. Erik var oerhört hjälpsam och hade gott om förslag utefter kraven jag hadeNågon som har en bra och enkel guide, med utgångspunkt att man har värdelösa knivar idag, vad man bör införskaffa? Gärna kopplat till Black Friday Många termer i tråden man inte hänger med på initialt.
Kollade på Cleancut och svårt för lekman att bedöma kvalite vs pris, förutom att vissa är "fina"...
Snyggt, tack!Har du möjlighet att gå till Cleancut så rekommenderas det starkt. Erik var oerhört hjälpsam och hade gott om förslag utefter kraven jag hade
En gyuto i kolstål som är tunn och skär likt en Takamura
Någon som har en bra och enkel guide, med utgångspunkt att man har värdelösa knivar idag, vad man bör införskaffa? Gärna kopplat till Black Friday Många termer i tråden man inte hänger med på initialt.
Kollade på Cleancut och svårt för lekman att bedöma kvalite vs pris, förutom att vissa är "fina"...
Tycker mig se en ding i bandhornet. Du kan skänka den till mig mot fraktkostnadJag har en Bunka jag köpte i Japan hos Tsukiji Store i Tokyo.
NENOHI -Nenohi Cutlery-
Kitchen knife manufacturer NENOHI official online shop The NENOHI Cutlery Official Online Shopnenohi.jp
Otroligt tunn bakom eggen och slipas enkelt till ett lasersvärd, precis som jag gillar det.
Föredrar dock den klassiska gyoton..
I gyoto arsenalen har jag dubbla Takamura R2 - ETT MÅSTE I LÅDAN, och en arbetshäst från Hatsukokoro Kurokaze.
Jag älskar kolstål, enkelt att slipa och blir otroligt vasst. Hatsukokoron är tyvärr lite för bred över ryggen vilket gör att lasersvärdskänslan uteblir när man skär högre råvaror.
Letar därför efter en ny gyoto i kolstål som uppfyller mitt friktionsfria krav
Tackar! Grymt bra tips.Först ett tips utanför knivarna: Slipning. Om du lär dig hålla eggen vass kan du få liv i dina befintliga knivar med, förutom att hålla nya saker i form.
Hiomakivi Pack 1000/3000 | WHETSTONE PACKS | Hiomakivi.fi English
The double-sided Hiomakivi Pack 1000/3000 sharpening stone is highly efficient. It is significantly wider than standard stones (78 mm) and has a length of 199 mm. In the world of sharpening stones, an additional centimeter in length, not to mention increased width, significantly enhances efficiency.hiomakivi.fi
Kombinera med en massa videos om slipning på Youtube.
Slippaket | Premium
Slippaket | Premium Black Friday - Deals! #500 #3000 Hållare Strigel Mattawww.cleancut.se
samt
Presentkort slipkurs
Lär dig slipa köksknivar och kockknivar. Gå vår slipkurs, en grundkurs i knivslipning på japanska slipstenar och våtstenarwww.cleancut.se
Eventuellt sen kombinerat med denna, men du behöver den inte från dag 1:
Diamantsten dubbelsidig
Diamantsten dubbelsidig Slipsten Diamant #150 + #150 | Dubbelsidigwww.cleancut.se
För knivar: Jag håller med @herr_raev , åk till en bra butik. Närmaste för de flesta i Sverige är Cleancut och JKC i Stockholm, eller för sörlänningar så finns det en i Köpenhamn med tror jag men namnet har fallit ur minnet. Tror de håller till i Torvehallerne. Edit: Foodgear heter de!
Vill du ändå ha ett par tips så... du skriver inte vad du söker, så jag tänkte anta att det rör sig om en vanlig kockkniv på dryga 20 cm. Det är en bra start.
(Nu borde jag snart få provision från Cleancut... men det är en trevlig butik helt enkelt)
Tackar! Grymt bra tips.
Har två Global-knivar samt en Santoku-kniv, men känner att de är något för snarlika och liknande användningsområden - inte heller blivit så vassa efter skickat in till slipning. Blir slöa ganska snabbt.
Hade velat ha en "vanlig" för hacka och skära lök (etc), tranchera kött (smal och lång kniv?). En sådan "köttyxa" som du har ute på K&S vet jag inte om bra för att hacka grönsaker - sett vissa som kör det.
Tack! Kunde inte korrekt namn...Den fyrkantiga jag har ute är en japansk grönsakskniv, det är absolut ingen köttyxa. Men du har rätt i att den inte har någon spets.
Har du möjlighet, tag dig till någon av butikerna jag nämnde och kläm lite själv. Hos de butikerna jag nämnde kan du också få dina Global-knivar slipade av proffs så de blir så bra de kan (åtminstone de två i Stockholm, men jag antar att köpenhamnsbutiken också kan göra sådant). Om de har slipats för mycket och lite fel kan de behöva tunnas ut lite bakom eggen för att bli roliga igen. Om de inte blivit vassa har sliparen inte gjort sitt jobb. Du har väl inte skickat till Knivbrev?
Jo de gick till Knivbrev - kanske var fel? Får kika in Cleancut, bor ganska nära.
Ok nu har jag blivit småsugen på en Nakiri också bara för att jag kollade på klippet.Den fyrkantiga jag har ute är en japansk grönsakskniv, det är absolut ingen köttyxa. Men du har rätt i att den inte har någon spets.
Har du möjlighet, tag dig till någon av butikerna jag nämnde och kläm lite själv. Hos de butikerna jag nämnde kan du också få dina Global-knivar slipade av proffs så de blir så bra de kan (åtminstone de två i Stockholm, men jag antar att köpenhamnsbutiken också kan göra sådant). Om de har slipats för mycket och lite fel kan de behöva tunnas ut lite bakom eggen för att bli roliga igen. Om de inte blivit vassa har sliparen inte gjort sitt jobb. Du har väl inte skickat till Knivbrev?
Behöver egentligen inte utöka med fler knivar men nu börjar jag ju villhöva mer
Tesked tesked? Talar du i gåtor nu?Tsk tsk.
Haha nu blir vi rätt OT här men med den där kom jag att tänka på ansiktsburk också i samma anda.Badrum Badrum
Haha nu blir vi rätt OT här men med den där kom jag att tänka på ansiktsburk också i samma anda.
OnT så har jag alltså två knivar påväg hem nu
En klassiker.Med list för att jag redan länkat till den innan, här är tidernas bästa matscen med tungt inslag av cleaver.
Ska vi hålla på det tills båda landat? Så får jag återkomma med en bildUtmärkt. Vad blev det för några då?
Tror jag skall köra en square week faktiskt.... inspirationen faller på
Fyrkantig Februari kan ju vara perfekt uppvärmning för OWG-MarchKan vi inte utlysa en generell ARM här också... så att folk hinner förbereda sig. "All Rectangle March". En hel månad med enbart rektangulära knivar.
Fyrkantig Februari kan ju vara perfekt uppvärmning för OWG-March
Jag är på fyrkantig februari!
Men jag kör nog en fyrkantig vecka som träning ändå. Det var längesedan jag körde cleavers
Jag var väldigt nära på att PMa dig angående Kajibei innan de blev köp av två knivar i samma omgång för egen del.You're on! Efter en kort omstuvning på listen:
Övre bilden:
Spåre x Blackcoffee
Watanabe Pro 165mm
Kinesisk kniv från Taiwan.
Nedre bilden:
Okänd Nakiri.
Kajibeien fick inte vara med efter som den är ute till försäljing. Det borde den okända också vara men jag har inte orkat.