• Välkommen till ett uppdaterat Klocksnack.se

    Efter ett digert arbete är nu den största uppdateringen av Klocksnack.se någonsin klar att se dagens ljus.
    Forumet kommer nu bli ännu snabbare, mer lättanvänt och framför allt fyllt med nya funktioner.

    Vi har skapat en tråd på diskussionsdelen för feedback och tekniska frågeställningar.

    Tack för att ni är med och skapar Skandinaviens bästa klockforum!

    /Hook & Leben

Köksknivar

Då blir det så! :)

Jag har ju noll koll riktigt så vill gärna köpa något som håller :)
Den håller måttet.

Finns såklart skönare stenar att jobba på men den är inte dum att starta med.

Just de här med känslan av en sten är ju sjukt svårt att sätta en rekommendation på. Shapton glass tex som är mycket populär fick jag låna en 5 eller om de var 6000 sten av en polare. Möjligt att den var lite väl mättad och jag vågade inte dra av den då jag bara lånat. Men den stenen var helt död för mig, ingen feedback alls. Så jag fattade inte grejen alls.

Min arashiyama 6000 dock, den älskar jag att avsluta på. Drar av ytan med plansten så jag får upp en liten slurry sen på med kniven. Blir sjukt bra resultat och känslan att jobba på stenen är väldigt trevlig.

Jag har dock inte testat mer än just dessa två så möjligt att de finns ännu härligare sten att jobba på. Är typ endast därför jag kikar på att ersätta mitt nybörjarkit med en 3-4000 splash and go för eget bruk där knivarna sällan behöver mer än en vända på 6000 stenen i dagsläget för att hålla fin skärpa.
 
Då blir det så! :)

Jag har ju noll koll riktigt så vill gärna köpa något som håller :)

Jag tror det blir utmärkt. Notera instruktionen för torkning av stenarna bara. De två sätt som man kan ha sönder sånt här är att antingen tappa dem i hårt golv eller att torka dem fel efter att man mättat dem med vatten.

Börja sen köra med 1000-sidan av stenen. 90-95% av jobbet görs på den sidan, och om du inte får en bra egg där som kan raka armhår och skära tunt papper så har du ingen större anledning att gå över på finare stenar. Öva öva öva. :)
 
Tillbaka
Topp