• Välkommen till ett uppdaterat Klocksnack.se

    Efter ett digert arbete är nu den största uppdateringen av Klocksnack.se någonsin klar att se dagens ljus.
    Forumet kommer nu bli ännu snabbare, mer lättanvänt och framför allt fyllt med nya funktioner.

    Vi har skapat en tråd på diskussionsdelen för feedback och tekniska frågeställningar.

    Tack för att ni är med och skapar Skandinaviens bästa klockforum!

    /Hook & Leben

Stora tråden om mikromärken och andra "affordables"

AndyJ

Panerai
Det enda jag visste om Boldr Venture när jag köpte den var att den hade seikourverk. Upptäckte idag att den lät skumt lik alla andra mikros jag har. Det visade sig att varianten med 24h subtavla är miyota apache edition. Jaja😅
1659646227605.jpg
 

Thelonius

Panerai
Det är just på chrono jag har hittat dom och då nästan bara i Asien. Finns en i Frankrike. Blir väl att beställa från Asien och då åka på tullavgifter/moms😒. Är den svår att dra upp? Kronan ser svår ut att greppa😅

Ja, tyvärr är det så. Blev själv förvånad när jag fann mitt exemplar inom EU. Fast å andra sidan fick jag ju vänta ett bra tag med på leverans. De bör dock dyka upp mer och mer inom sinom tid på den europeiska marknaden framöver om du har tålamod.

Ja, hyfsat svår. Fick köra med greppet på bilden och dra upp med långfingret. Kronan är helt klart underdimensionerad och stegen är korta mellan datum- och tidsinställning. Känns väldigt ”vintage”.

Minirecension: Trevlig billig klocka där tavlan är stjärnan. Bärs bekvämt på en 17cm handled och känns inte för stor eller för liten. Länken är seikorasslig och hålls ihop med pushpins. Pressad clasp med 3 mikrojusteringar. Miyota 8000 verk så ingen hacking vilket är trist. Lysmassan är inget att hänga i julgranen. Kronan är lite muppig.

Trots ovanstående får den mig att le när jag kollar tiden och den är fansiken rätt så tjusig ändå så jag ångrar inte köpet.

C9E7F27D-2EEA-4100-8AA9-FB7321D4A5CD.jpeg
 

v0n

Patek
Tjipp och välkomna till v0n Fixar. Idag ska vi prata om tätning men inte vilken tätning som helst utan vattentätning.

Sjöhästen passerade dessvärre inte mitt vetenskapliga trycktest, dvs nedsänkning i handfatet och kolla efter luftbubblor, bubblor blev det...massvis med bubblor.
Inte så förvånande då glaset inte alls är anpassat för boetten men men.
Torka ur boetten och plan B till verket. Gammalt beprövat trick, trycka in silikon. I detta fall transparent silikonfog för badrum som jag tycker funkar bäst.
Finns även silikonlim och liknande på mindre tuber, men allt jag testat innan är dessvärre inte lika resistent mot saltvatten/kem/tvål och är svårare att jobba med.

Lika enkelt som det låter:
NEhOWKm.jpg

Sprutta ut en skvätt, ha tandpetare och våtservetter redo för det är kladdigt värre men är lätt att torka av innan det stelnat
MrEkTkq.jpg

Kötta på ordentligt med silikon så det sätter sig ordentligt i skrymslena, går med fördel att trycka till med lillfingret och/eller tandpetare
8ZhSShu.jpg

Torka av resterna med våtservett, klart!
lYvex4g.jpg

Eller inte riktigt klart, det ska härda i 24h också. Strängen kan se "grumlig" ut nu, men kommer senare bli transparent och knappt märkbar för ögat.
 
Topp