• Välkommen till ett uppdaterat Klocksnack.se

    Efter ett digert arbete är nu den största uppdateringen av Klocksnack.se någonsin klar att se dagens ljus.
    Forumet kommer nu bli ännu snabbare, mer lättanvänt och framför allt fyllt med nya funktioner.

    Vi har skapat en tråd på diskussionsdelen för feedback och tekniska frågeställningar.

    Tack för att ni är med och skapar Skandinaviens bästa klockforum!

    /Hook & Leben

Vegetariska tråden!

Hugii

Audemars
protein-vegetarian.jpg
 

JaTack

Rolex
2-Faktor
Fan vad alla picklar lök, är det så gott som det ser ut? Gillar ju överlag inte picklade grönsaker så värst mycket, tar löken över ättikan eller tvärtom?
 

Joakim Svensson

Rolex
2-Faktor
Både jag och sambon är veganer för etiska, hälso- och miljöskäl. Vi lagar 98% av vår mat själva, superenkelt och supergott.
Det enklaste sättet att prova nya rätter är nog att helt enkelt googla nått man är sugen på, eller favoriträtten och trycka in "vegansk" framför, t.ex vegansk lasagne eller liknande.Man gör bäst i att undvika allt för mycket av det processade grejerna och lägga mer fokus på "wholefoods" =)
 

meo_swe

Audemars
Både jag och sambon är veganer för etiska, hälso- och miljöskäl. Vi lagar 98% av vår mat själva, superenkelt och supergott.
Det enklaste sättet att prova nya rätter är nog att helt enkelt googla nått man är sugen på, eller favoriträtten och trycka in "vegansk" framför, t.ex vegansk lasagne eller liknande.Man gör bäst i att undvika allt för mycket av det processade grejerna och lägga mer fokus på "wholefoods" =)
Jag tycker nog faktiskt att det är enklare nu för tiden att "slänga ihop" något vegetariskt än något med animalier i. Och oftast blir det fan så mycket billigare. Så länge man inte köper oumph varje dag;)
 

Joakim Svensson

Rolex
2-Faktor
Jag tycker nog faktiskt att det är enklare nu för tiden att "slänga ihop" något vegetariskt än något med animalier i. Och oftast blir det fan så mycket billigare. Så länge man inte köper oumph varje dag;)
Så är det, såklart.
Betydligt billigare och nyttigare. Oumph är skitgott och ibland unnar vi oss det som fredagsmys, tänk tacos fast pulled oumph med massa guacamole och gotte! Men som sagt så är det inget man bör ha som grundpelare direkt, båda p.g.a priset och av hälsoskäl (trots betydligt nyttigare än animaliskt protein/fett).
Kan tipsa om Green Room på Liseberg för övrigt. Helvegetarisk (vegansk) buffé i världsklass! Var där i helgen och käkade alldeles för mycket för att sedan åka karuseller.
 

Poppe

Cartier
Jag tycker nog faktiskt att det är enklare nu för tiden att "slänga ihop" något vegetariskt än något med animalier i. Och oftast blir det fan så mycket billigare. Så länge man inte köper oumph varje dag;)
Oumph är ju förvånande gott, kör det en hel del.
Äter själv kött, men mindre än vad jag har gjort innan, äter kanske kött 3-4 dagar i veckan max, då enbart eko/krav eller av någon där man själv kan åka dit och kolla hur djuren har det. Äter aldrig kött på restaurang om inte jag får reda på ursprungsland. Men bägge mina systrar är demivegetarianer antar jag, båda äter fisk och mejeriprodukter så jag har ju såklart påverkats till att äta mindre kött.
Blir mer än ofta förvånad över vänner som kommer hem när man bjuder på mat och man möts av ett "va är det inte kött i", händer oftare än man hade hoppats på. Skit samma, här kommer en del recept som jag använder mig av i min vardag. Helt sonika copypastade in i tråden.

http://www.koket.se/paolo_roberto/varmratter/ris__couscous_och_andra_gryn/risotto_con_funghi/
https://www.coop.se/Recept--mat/Recept/l/linsbiffar-med-klyftpotatis/

Lagar även en hel del pajer i alla dess former, perfekt att slänga in i frysen och ha med på jobbet.
 

meo_swe

Audemars
Avokadopasta med majs och tomater. Snuskigt gott och tog 9 minuter att göra! (10 om man räknar in att koka vattnet)

Koka pastan.
Samtidigt du kokar pastan, blanda avokado och basilika med mixer tills det är en krämig smet. Krydda efter smak. Jag tog vitpeppar, salt, lime och Bjäst.
Skär tomater. Öppna en burk majs.
När pastan kokat klart bland allt och servera.
20170128_194246.jpg
 

INSANE

Panerai
2-Faktor
Avokadopasta med majs och tomater. Snuskigt gott och tog 9 minuter att göra! (10 om man räknar in att koka vattnet)

Koka pastan.
Samtidigt du kokar pastan, blanda avokado och basilika med mixer tills det är en krämig smet. Krydda efter smak. Jag tog vitpeppar, salt, lime och Bjäst.
Skär tomater. Öppna en burk majs.
När pastan kokat klart bland allt och servera.
20170128_194246.jpg
Måste testas. Lät enkelt och gott!
 

Miami

Rolex
2-Faktor
Kan tips om buffén på Mother i Sthlm
Hel vegetarisk förutom ägg (eller så missade jag köttet)
Tycker den är god och massor att välja på dock lite dyr 155kr
 

Johe

Omega
Avokadopasta med majs och tomater. Snuskigt gott och tog 9 minuter att göra! (10 om man räknar in att koka vattnet)

Koka pastan.
Samtidigt du kokar pastan, blanda avokado och basilika med mixer tills det är en krämig smet. Krydda efter smak. Jag tog vitpeppar, salt, lime och Bjäst.
Skär tomater. Öppna en burk majs.
När pastan kokat klart bland allt och servera.
20170128_194246.jpg

Gjorde denna idag men med lite variant. Blev sjukt gott! Skippade majs, körde svartpeppar istället för vitpeppar och slängde även i chiliflakes. Delade körsbärstomaterna i två, och stekte tillsammans med ett paket Astrid och Apornas "kyckling"-bitar och två pressade vitlöksklyftor och blandade sedan i det med. Kommer definitivt göras igen!
 
Jag åt något jag trodde var Pulled Pork idag till lunch, lite rester från mamma som är vegetarian. Gissa vem som tappade hakan när mamma berättade att det var vegetariskt? Riktigt, riktigt gott var det.
 
Topp